Vg2 IKT-Servicefag

Er du høflig, utadvendt og serviceinnstilt? Liker du å ha med andre mennesker å gjøre? Kan du arbeide systematisk og nøyaktig både selvstendig og i samarbeid med andre?

Har du gode kommunikasjonsevner og god skriftlig og muntlig framstilling på norsk og engelsk?  Har du i tillegg evne til å tenke nytt, være kreativ og er interessert i ny teknologi? Da bør du velge IKT-servicefag.

 

IKT Servicemedarbeidere løser problemer 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-systemer i alle typer virksomheter, offentlige og private, som IKT servicemedarbeider.

Arbeidsoppgaver vil være drift og vedlikehold av IKT-systemer, informasjonssikkerhet, etikk og personvern, installasjon, bruk og vedlikehold av programvare, rådgivning, veiledning og opplæring i bruk av IKT-systemer, samt service og brukerstøtte. En sentral del av undervisningsprogrammet er yrkesfaglig fordypning, eller utplassering i en offentlig eller privat virksomhet. 

På skolen får du jobbe med pc, drifte nettverk, kontakt med kunder, praktisk undervisning og samarbeide med næringslivet. Dette kan gi en fremtid som IT-konsulent, arbeide innen support, salg, service, helpdesk eller egen bedrift.

 

Utdanningsprogrammet er delt inn i fellesfag og programfag

Fellesfag 9 timer pr. uke Programfag 26 timer pr. uke
Norsk 2 timer Bruker- og driftsstøtte 6 timer    
Engelsk 2 timer Drift og vedlikehold 6 timer
Samfunnsfag 3 timer Virksomhetsstøtte 5 timer
Kroppsøving 2 timer     Yrkesfaglig fordypning 9 timer  
For ytterligere informasjon se: http://www.vilbli.no/

 

Inntakskrav
Vg1 Service og samferdsel, kryssløp for øvrige Vg1-elever.

Veien videre
Etter Vg2 kan du bli lærling innen IKT-servicefag for å få fagbrev som IKT servicemedarbeider. Du har da senere mulighet til videreutdanning ved hjelp av forkurs eller yrkesfaglig vei til høyere utdanning (Y-veien). Hvis studiekompetanse er målet ditt, kan du søke deg inn på påbygging til generell studiekompetanse.


Publisert 19. april 2013, oppdatert 17. januar 2020.