ToF1 samarbeider med næringslivet

Teknologi og forskning-klassen er i gang med et samarbeidsprosjekt med næringslivet der elevene jobber med en konseptutredning for å lage en FlyBoat(TM), en elektrisk foil-basert hurtigbåt for å frakte mennesker fra Slemmestad brygge til Aker brygge.

Fredag 7. februar var det kick-off for prosjektet på CoLab i Slemmestad der elevene ble presentert for oppgaven fra oppdragsgiver EdrMedeso. Elevene skal modellere båtene i 3D i dataprogrammet Discovery Live, og bevise ved hjelp av simuleringer at båten vil oppfylle kravene i oppgaven. Båtene skal deretter 3D-printes, og så testes i basseng. Underveis i prosessen får elevene god veiledning fra erfarne ingeniører fra blant annet EdrMedeso og Leap Technology.

Før påske skal gruppene presentere konseptet sitt for en sammensatt jury, og beste konsept kåres.

Forfatter: Lise Lund-Larsen

Foto: Fotograf Morten Flaten

Publisert 14. februar 2020, oppdatert 27. februar 2020.