Jentekonferanse

Jentekonferansen ble en annerledes skoledag fylt med spennende foredrag, mye latter og gode diskusjoner for alle jentene på vg2.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Første foreleser ut var «Farmen-Karianne». Karianne Amlie Wahlstrøm fanget fort jentenes oppmerksomhet med sitt sprudlende vesen. Hun snakket om forskjellen mellom selvtillit og selvfølelse, om hvordan selvtillit er å gjøre ting og selvfølelse er å være. Hun formidlet det viktige buskapet om at alle skulle fokusere på gode egenskaper og forsterke dem. Videre delte hun villig av egne erfaringer, også fra sin tid i Farmen. Det ble en skikkelig kickstart på dagen med mye latter og god stemning!

Blåtimen fra Strømsgodset var andre aktør ut. De hadde fokus på lagbygging. Blåtimen satte fokus på tillit og begeistring og hvordan gjøre hverandre gode, og de engasjerte jentene med å få de opp på scenen. Til stor glede ble det også under jentekonferansen servert pizza til lunsj.
 
Dagen ble avsluttet med et besøk av Sex og samfunn.  Tema var  kropp, kjønn og sex. Jentene fikk påminnelser om at vi alle er ulike individer og at det er vanlig å være usikker. Stikkord er kroppspositivisme!
 
Jentekonferansen er en del av skolens Vi-uke som hvert år arrangeres med fokus på samhold. Det ble også arrangert en egen guttekonferanse mandag 18.februar.

Publisert 13. februar 2019, oppdatert 18. februar 2019.