En lysende framtid

Elevene i 2KDA lager en lysinstallasjon til Factory Light Festival i Slemmestad til helgen.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Elevene ved Kunst, design og arkitektur Vg2 på Røyken Videregående Skole har fått i oppgave å lage en lysinstallasjon til Factory Light Festival i Slemmestad nå til helgen. Prosjektet går ut på å lage lanterner som skal henge foran hovedscenen på lysfestivalen.

Internasjonal hjelp
Til prosjektet har elevene blant annet fått med seg Colin Ecclestion, som også stiller ut en annen installasjon. Elevene får også hjelp av Charles Pethica og Becky Bryson fra England for å lage lanternene. Colin Ecclestion forteller at alle skal lage en individuell lanterne som når den blir satt sammen skal bli til en stor skulptur.

Undervisning på engelsk
Kunstnerne snakker engelsk, men det er ingen hindring for elevene. 

- Det er faktisk veldig inspirerende. De er jo utdannet i det her så de vet jo hva de driver med. Så det vi lærer er jo en kunnskap vi kan ta videre i livet.

Vi anbefaler en tur til Slemmestad fredag kveld eller lørdag for å se vårt resultat sammen med mange andre interessante opplevelser.

Skulpturen står under hele lysfestivalen fra 14. til 15. september.

http://factorylightfestival.com/

 

Tekst: Sindre Brun og Kristoffer Vollan
Foto: Kristoffer Vollan

 

Her er litt mer info om prosjektet:

Elevene på Vg2 Kunst, design og arkitektur er nå inne i fjerde kursdag der de lærer å bygge lyslanterner. Disse lyssettes og skal danne en større installasjon på Factory Light festival på Slemmestad med åpning fredag 13.september. Dette er et samarbeid mellom Factory light festival, Geologisenteret på Slemmestad og Røyken videregående skole.  

Skolen har fått en unik mulighet der elevene kurses av kunstner Colin Ecclestion, Becky Bryson, samt Sharles Pethica med ansvar for lysteknikk.

Timeplanen er disse fire dagene ryddet for andre fag. Elevene jobber fra 8.10 til 15.30 med å lære teknikkene, og å produsere lanternene til festivalen. Bambus er et viktig materiale i konstruksjonene.

Elevene får i tillegg til selve teknikken oppleve hvordan det er å ha et stort oppdrag med tidsfrist. Instruksjonen foregår på engelsk. De må samarbeide om å dra oppdraget i havn innen oppsatt tid.

Tilbakemeldingen fra våre gjestelærere er at elevene har et høyt faglig nivå, de jobber godt, og vil nesten ikke ha pauser. Arbeidene blir ferdige til avtalt henting ved dagens slutt i dag.

Vi anbefaler en tur til Slemmestad fredag kveld eller lørdag for å se vårt resultat sammen med mange andre interessante opplevelser.

 


Publisert 13. september 2018, oppdatert 17. september 2018.