Slik har du aldri opplevd Røyken videregående før!

Det var mange som ville besøke oss da vi onsdag kveld inviterte til skolens første Karrierekveld!

Allerede kl. 17:15 strømmet besøkende til skolen, regnværet var ingen hinder denne kvelden. Og glad var vi for det - for det ble en super kveld!  Kvelden startet med åpning av kunstutstillingen til formgivingsavdelingen. Her kunne de by på fantastiske arbeider av kreative elever.
 
Det ble arrangert to foreldremøter, et for yrkesfag og et for studiespesialiserende. På fagtorgene gikk det hett for seg og elever og lærere fortalte velvillig om sine fag. Standene var bra besøkt, og folkehøgskolene og forsvaret rekrutterte nok noen ungdommer fra vårt nærmiljø denne kvelden. Helsesøster og ungdomskontakten hadde gode samtaler med ungdommen og på karrierestanden fikk karriereveilederne fullt opp. Det var mange ville ha gode karriereråd. Ungdomsbedriftene viste seg frem, og flere benyttet seg av muligheten for gratis fotografering hos en av ungdomsbedriftene. I russekafeen gikk vippsen varm, det var populært med kaffe og kake.
 
yrkesfag var det åpne dører. Barnearbeiderfag hadde aktiviteter for barn og småsøsken, på elektro kunne du finne ut av hvor lang tid det tar å løse rubics kube med lego. Hos bygg var det mange som ville prøve seg på å mure og snekre, og hos helsearbeiderfag fikk du sjekket helsen og målt blodtrykket.
 
Og vi kan vel trygt si at Christine Koht var en suksess da hun gikk på scenen. Hun fikk hele salen til å reise seg og omfavne hverandre, kjente og ukjente, og gi hverandre svært så positive tilbakemeldinger som «Herregud som jeg elsker deg».  En egen «rulle» for tettere samarbeid ble demonstrert med hjelp fra tre ansatte; en rådgiver, en mattelærer og en undervisningsleder. Dette for å vise ungdommen hva de kan vente seg når de begynner på Røyken vgs. Her var det bare å «bjuda på».
 
Veggene var dekorert med elevenes framtidsdrømmer, og tidligere elevers suksesshistorier. Noen tidligere elever vendte også tilbake til gamle trakter denne kvelden og benyttet anledningen til å vandre i gangene og besøke sin tidligere skole. 
 
«Dette må vi kunne si var en suksess», uttaler rektor Laila Handelsby. Hun var svært fornøyd med kveldens arrangement. 
 
Dette vil vi gjøre igjen!

Publisert 16. januar 2017, oppdatert 6. februar 2017.