Fylt med blomster og vårduft

Ute er det 20 minusgrader, men inne på rom D006 dufter det vår, og blomster i alle farger og fasonger fyller rommet.

Elevene på design og håndverkslinja på Røyken videregående skole fikk besøk av Anita Hope fra blomsterdekoratørfagets opplæringskontor. Elevene fikk muligheten til å lage sin egen blomsterdekorasjon. De fikk grundig opplæring i ulike metoder å arrangere blomster på.

Hver elev fikk i oppgave å dekorere hver sin bukett i hver sin vase. Under denne prosessen skal blomstene snittes, pyntes og det skal sørges for at hver blomst får nok vann. Elevene fikk et nyttig innblikk inn i en blomsterdekoratørs hverdag.

Alle elevene fikk muligheten til å sette sammen sin egen bukett  Fylt med blomster og vårduftAlle elevene fikk muligheten til å sette sammen sin egen bukett fylt med blomster og vårduft.

Blant vårpreget sitter Josefine Schmidt og jobber fokusert med buketten sin.

- Dette er et slags prosjekt vi har for å lære litt mer om blomsterdekoratøryrket og forskjellige måter vi kan gjøre det på. Det er mye stilleståing, men det er veldig kreativt også, sier førsteklasseeleven

Josefine Schmidt synes det var spennende å lære om blomsterdekoratørfaget.

Blomsterdekoratør er ett av mange yrker innenfor design og håndverksfaget, kanskje er det en fremtidig blomsterdekoratør på Røyken videregående skole.

Tekst: Kasper Oppegaard Nesjø

Publisert 25. januar 2016, oppdatert 8. juli 2016.