Utfordringer tas på strak arm når man er på utveksling!

I perioden 16.-21. februar hadde skolen besøk av elever og lærere fra Stamford Endowed Schools i England.

Det er tradisjon at de engelske elevene kommer til Røyken uken før vinterferien. Her får de engelske gjestene innblikk i norsk skole og  levevis, og de får mange fine vinteropplevelser sammen med røykenelevene.  Under utvekslingen  bor både elever og lærere privat hos hverandre, ettermiddagene tilbringes sammen og det gir et innenfra innblikk i de respektive land.

Det er en hektisk uke med  tettpakket program. Elevene deltar i undervisning ved Røyken vgs, og en kveld er avsatt til en presentasjon av England og engelsk kultur i skolens aula for et norsk publikum.  De får oppleve ulike kulturelle aktiviteter  i Osloområdet, og de deltar i vinteraktiviteter med skrekkblandet fryd :-).  Turen gikk til Kongsberg for å utfordre skiferdighetene til stor glede for mange.

Takk til Lars Brente, Pål Tidemandsen og Margareth Macarthur, og alle våre norske elever og deres familier som tar imot våre engelske gjester. Oppholdet gir elevene nye erfaringer både språklig, sosialt og kulturelt.

Publisert 25. februar 2014, oppdatert 9. september 2014.