Slik har vi aldri sett Askeladden

Mandag 31. mars fikk skolen besøk av den norske dansegruppa Absence Crew, med forestillingen «Askeladden på nye eventyr», i regi av Den Kulturelle Skolesekken (DKS). Elever fra Vg2 Studiespesialisering og studiespesialisering med form, samt Vg1 Yrkesfag var tilstede under det humorfylte showet. Forestillingen ble holdt i skolens aula.

Absence Crew er en dansegruppe som har vært finalister i både dansefeber og Norske Talenter, med sin hårreisende breakdance. De er tildelt «Rampeløkten 2011» fra Bergen Teaterforening, vunnet Ungdommens Kulturpris i Bergen og i tillegg vunnet en rekke breakekonkurranser i både inn- og utland. (www.absencecrew.com)

Med bakgrunn i de kjente folkeeventyrene «Prinsessen som ingen kunne målbinde» og «De tre bukkene bruse», fulgte vi Askeladden (spilt av Andreas Roksvåg) på sin leting etter prinsessen og halve kongeriket. Brødrene hans, Per og Pål, som også ville ha prinsessen «med de fine formene» lurte den yngste broren sin, og Askeladden måtte derfor finne veien til kongens datter på egen hånd. Denne moderniserte reisen gikk blant annet innom Kina, Brasil, Mexico, USA og selvsagt Norge, og sammen med imponerende dansetrinn tok forestillingen pusten fra de fleste. Humor var også et viktig virkemiddel i forestillingen, og det var ikke langt mellom latterkulene, som selvsagt kom på grunn av de morsomme karakterene, men også på grunn av skrekkblandet fryd over de spektakulære hoppene og dansetrinnene til de fem spretne bergenserne.

Forestillingen ble tatt særdeles godt imot av publikum og elever sier:

«[…] de var veldig gode til å engasjere publikum […]»

«[…] Et forrykende show (bokstavelig talt) med deilige menn, kule danse – moves, og en litt annen måte å fortelle et Askeladden-eventyr på […]»

Alt i alt var det et vellykket show som ble tatt godt imot av både elever og lærere.

Takk til Absence Crew og Den Kulturelle Skolesekken for en flott forestilling.

Tekst og foto: Carl Emil Graff, 2STE

Publisert 7. april 2014, oppdatert 17. juni 2014.