Rørende tegnefilm etterlater publikum målløse

Mandag 13. januar fikk skolen, som et av mange tilbud fra Den kulturelle skolesekken (DKS), besøk av Hans Ivar Stordal, journalist, oversetter og tegneserieentusiast. Aulaen var fullsatt av spente vg1-elever, klare for å utforske en kultur mange av oss ikke vet så mye om.

Stordal ga elevene en rask introduksjon til manga og anime, japanske tegneserier og -filmer. Han illustrerte hvor massivt tegneseriemarkedet i Japan er, og viste oss at også i Norge har vi et stort samfunn for fans av anime, manga og cosplay (costume play – å kle seg ut som en person fra en film, tv-serie, tegneserie eller et spill). 

Filmen «Wolf Children» (Studio Chizu, 2012) ble vist. Den handler om en kvinne ved navn Hana som forelsker seg i en varulv, og får barn med han. Barna, Yuki og Ame, veksler mellom å være mennesker og ulver, og dette skaper mange utfordringer for unge Hana.

«Wolf Children» tar opp mange viktige temaer, blant annet det å være annerledes når man vokser opp, og det å måtte finne sin egen vei og ta de valgene som er best for en selv, uavhengig av hva andre mener. Filmen er veldig rørende, og minner oss om at det ikke er lett å skille seg ut fra mengden, og at vi aldri helt vet hva som foregår i andres liv. 

 

Tekst: Christine Germundson, 2STB


Publisert 14. januar 2014, oppdatert 9. september 2014.