Norsk alternativband besøker Røyken vgs

Som en del av årets tilbud fra Den kulturelle skolesekken (DKS) fikk skolen i dag besøk av Pelbo, et norsk alternativband fra Trondheim.  Pelbo debuterte i 2010 og var nominert til Spellemannprisen 2010 i åpen klasse.

Pelbo består av Ine Hoem (vokal), Kristoffer Lo (tuba og trompet) og Trond Bersu (trommer). Musikken deres samler elementer fra blant annet elektronika, jazz og rock, og faller innenfor sjangrene alternativt eller støy (støy er en sjanger hvor man lager musikk av lyder som alene kan oppfattes som støy).

Konserten ble fremført for en fullsatt aula og elevene ble dratt inn i den litt mørke, skumle og kompromissløse stemningen musikken skaper. Sterke trommer og en karismatisk tubaopptreden sammen med en hypnotiserende vokal, etterlot elevene nærmest uten ord.

- Dette er det beste kulturelle innslaget skolen har hatt noen gang, sier elev Lina Helene Elgin, entusiastisk etter konserten.

Sjekk ut Pelbo på Spotify eller les mer om dem på https://www.facebook.com/pelbo

Tekst: Christine Germundson, 2STB

Publisert 7. januar 2014, oppdatert 9. september 2014.