Kan man være både "rosablogger" og kjernefysiker?

Onsdag før påske hadde skolen besøk av Sunniva Rose. Hun kunne fortelle at svaret på  spørsmålet "Kan man være både en ”rosablogger” og kjernefysiker?"er ”ja”.

Sunniva Rose jobber som doktorgradsstipendiat (forsker) i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo. Som liten drømte hun om å bli danser, og startet sin utdanning på videregående skole. Så gjorde hun helomvending og bestemte seg for å studere fysikk! Hun måtte gå 2.klasse på videregående om igjen, slik at hun kunne fordype meg i matematikk, fysikk og kjemi.  

Hun holdt to foredrag i skolens aula for elevene. Hun fortalte om livet som student på Blindern som ikke ble helt som forventet. Hun strøk i kurs, lurte litt på hva hun drev med og fant ikke helt sin plass siden matematikken var så vanskelig. Men hun ga ikke opp! Det å møte utfordringer, stryke i fag, men allikevel komme videre var viktig informasjon hun delte med elevene. Man vil møte tunge dager, men det er ingen grunn til å gi opp. Det er heller ingen unnskyldning for ikke å skaffe seg en høyere utdannelse innen realfag. Hun fortalte om hverdagen som forsker, og la vekt på at vil man gjøre noe samfunnsnyttig kan det å studere realfag være med på å  ”redde verden”.  Sunniva Rose mener at det er et samfunnsansvar å kunne litt grunnleggende realfag og litt statistikk. Hun hadde også en utfordring spesielt til jentene i salen – ”skaff dere en utdanning”. 

Sunniva Rose  er kjent bl.a. for sine debattartikler i Aftenposten og hun skriver bloggen http://rose-blogg.blogspot.no/   

 

Sunniva Rose

 

Sunniva Rose

Sunniva Rose


Publisert 24. april 2014, oppdatert 9. september 2014.