Generalprøve for ungdomsbedriftene

En vellykket skolemesse for ungdomsbedriftene på Røyken videregående skole gikk av stabelen tirsdag 11. februar. De 12 bedriftene ved skolen fikk for første gang vise seg fram på ordentlig for medelever, foreldre, mentorer og dommere. Det er elever som har faget Entreprenørskap og Prosjekt til fordyping for medie-elevene.

Det var både nervøsitet og stress i luften i kafeområdet utenfor aulaen da bedriftene skulle sette opp standene sine. Det var ikke mangel på perfeksjonisme, bedriftene måtte vise seg fra sin beste side.

- Vi hadde allerede en plan om hvordan standen skulle se ut. Standen vår fikk en litt uheldig bortgjemt plass, så derfor var lys, bilder og førsteinntrykk veldig viktig, sier Sofie Sund, La Luna UB.

I aulaen hadde dommerne funnet seg godt til rette og var klare for å møte alle bedriftene. Med en PowerPoint- presentasjon introduserte alle de ansatte i ungdomsbedriften seg og viste fram idéen til sin bedrift.  Det var mange nervøse sjeler, da man også kunne bli kåret til Beste presentasjon, Beste logo, Beste stand og selgerteam og Beste markedsføring (1., 2. og 3. plass i hver pris).

Dommerne snakket med alle bedriftene og hørte tålmodig på ungdomsbedriftene som fortalte om sitt produkt. Da de hadde lyttet til alle og fått svar på spørsmål de lurte på, trakk dommerne seg tilbake for å komme opp med en avgjørelse av prisvinnerne.

- Vi var veldig spente på resultatet av det vi hadde gjort. Og ble utrolig fornøyd da vi vant tre priser, sier Helene Haugen, På Nett UB.

Tekst/foto: Benedicte A. Aarmo, 2MKA

Tekst: Screen Mate vant førstepris for beste presentasjon.

Tekst: Mail Bip UB forteller om sin idé

Tekst: Nett UB mottar pris for Beste Stand og selgerteam

Tekst: Her mottar Smartskje UB sitt pris

Tekst: Sparkutt UB forteller om sitt produkt, en ny pizzakniv.

Tekst: Det var mange som møtte opp i aulaen for å se på bedriftenes presentasjoner

Publisert 21. februar 2014, oppdatert 9. september 2014.