20-års jubileum med elevutveksling Collège Notre Dame, Belgia

Røyken videregående skole har en lang tradisjon på å drive internasjonalisering. I 2014 feirer vi at elevutvekslingen mellom Collège Notre Dame, Belgia og skolen vår har vart i hele 20 år! Mange varige vennskapsbånd har blitt knyttet på denne måten opp gjennom årene, og elever som lærere, har fått innblikk i et annet land sin kultur, språk, historie, pedagogiske metoder og mellommenneskelige forhold.

Tolv elever og to lærere fra byen Tournai i Belgia fikk oppleve Røyken og omegn sist uke. De bodde alle i vertsfamilier og kom tett inn på den norske kulturen. Mandagen startet med at Lars Brente, avdelingsleder for språk og ansvarlig for utvekslingen, holdt en presentasjon om Norge. Deretter fikk belgierne engelskundervisning, det var noe av formålet med turen. I dagene som fulgte fikk de oppleve den norske dansegruppa Absence Crew, det ble tur til Kongsberg skisenter og sightseeing i Oslo. Kulturaftenen i aula Raukvin på onsdag var svært vellykket. Som et minne fra turen fikk de belgiske gjestene med seg kule t-skjorter hjem, som de selv hadde malt på.

De norske vertselevene med sine fransklærere syntes uken hadde vært både lærerik og opplevelsesrik. Vi har også fått tilbakemelding fra  Belgia om at både lærere og elever var meget godt fornøyd med utvekslingen.

Elevutvekslingen har vart i 20 år - vi gleder oss allerede til neste år!

Røyken videregående skole er medlem av ASP-nettverket underlagt UNESCO. I dette nettverket forplikter skolen seg til å arbeide med fred, demokrati og kulturforståelse. Vi har derfor ulike undervisningsopplegg rettet mot disse temaene og har blant annet i mange år deltatt i Mini-FN sammen med andre skoler i Norge.

Publisert 9. april 2014, oppdatert 9. september 2014.